Subsidie Energiebesparing Eigen Huis tijdelijk verhoogd

25-05-2020

Om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) tegemoet te komen in deze onzekere tijden, heeft minister Ollongren van BZK besloten de subsidiebedragen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) tijdelijk met 10% te verhogen tot ongeveer 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren.

SEEH voor particuliere woningeigenaren

Particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020, komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.

SEEH voor VvE

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE’s hun aanvraag indienen vóór verbetering van hun gebouw.

Nieuwe subsidiebedragen

De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De nieuwe subsidiebedragen per maatregel moeten nog worden gepubliceerd in de Staatscourant. Daarna zijn de aangepaste bedragen te vinden op de SEEH-pagina’s van RVO en op de digitale formulieren. Tot die tijd kan men gebruik blijven maken van de huidige uitvoerdersformulieren. Mocht men in aanmerking komen voor het nieuwe subsidiebedrag dan wordt dit automatisch vanuit RVO toegekend.

Meer informatie op de website van de RVO

Terug naar overzicht