Over ons

Barink Schilderwerken BV is een erkend allround schildersbedrijf zowel voor de particuliere als de zakelijke markt.

Over Barink Schilderwerken

Ons bedrijf is opgericht in 1964 destijds onder de naam Schildersbedrijf G.H. Barink gevestigd te Boekelo. In 1998 hebben wij het bedrijf overgenomen van de heer Barink en de naam veranderd in Barink Schilderwerken BV en zijn wij verhuisd naar Hengelo.

Waar wij goed in zijn
Wij zijn o.a. zeer ervaren in planmatig onderhoud van panden, renovatie en de nieuwbouw voor particulieren en de zakelijke markt. Hiernaast voeren wij naar volle tevredenheid diverse schilderwerkzaamheden uit voor VvE verenigingen, vastgoed eigenaren of vastgoedbeheer maatschappijen, diverse gemeentes, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, interieurbouwers, aannemers en expertisebedrijven voor verzekeringsmaatschappijen.

Wij zijn lid van brancheorganisatie OnderhoudNL
Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie OnderhoudNL, Stichting Erkenningsregelingen voor het Afwerkingsbedrijf (STAF) wat nu OnderhoudNL Garantie heet en zijn tevens een erkend leerbedrijf met een samenwerkingsverband met het ROC en de Schildersvakopleiding Hengelo. Al onze personeelsleden zijn op het vakgebied geschoold en VCA-gecertificeerd.

Onze OnderhoudNL garantie erkenning biedt u de zekerheid van vakwerk. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsschilder, dan bent u bij ons aan het juiste adres. OnderhoudNL garantie garandeert dat u met een betrouwbare vakman in zee gaat die topkwaliteit werk levert. Als schildersbedrijf met een keurmerk staan wij bovendien voor: een duidelijk offerte, goede afspraken die worden nagekomen, en een uitstekende service en een garantie op het afgeleverde werk.

OnderhoudNL Garantie
OnderhoudNL Garantie is het keurmerk van OnderhoudNL voor schilders, behangers, glaszetters en onderhoudsbedrijven. De aangesloten bedrijven onderscheiden zich in de markt door te voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zij bieden de opdrachtgever daardoor optimale zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid. Deze Erkenningsregeling is in 1995 ingevoerd. Aan OnderhoudNL Garantie kunnen alleen schilders, schildersbedrijven, glaszetters en glasafwerkingsbedrijven deelnemen die in het bezit zijn van vak- en bedrijfstechnische diploma’s of aantonen over de vereiste kwaliteiten met betrekking tot ondernemerschap te beschikken.

MVO (Maatschappelijk verantwoord ondernemen)

Voor Barink Schilderwerken is ondernemen met verantwoordelijkheid bijna een vanzelfsprekendheid. Roy van der Vegte, eigenaar van Barink Schilderwerken: “Als schilder werk je met chemische middelen en verf. Dat vraagt om zorgvuldig handelen met het oog op persoonlijke veiligheid voor onze medewerkers en klanten.

Daarnaast dragen we zorg voor het milieu door zo min mogelijk afval te produceren. Het overblijvende afval scheiden en verwerken we zorgvuldig, zowel op locatie als in onze werkplaats. MVO is dan ook vooral op een praktische manier verweven met ons bedrijf. Net als ‘goed noaberschap’ zit het in onze genen.”

We hebben dit jaar een grote stap gezet naar een duurzamere toekomst. Zo hebben we zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van ons bedrijfspand, waardoor we voldoende energie opwekken om ons hele pand te verwarmen en in de zomer te koelen met behulp van airco units. Onze warmwatervoorziening wordt verzorgd door een nieuwe boiler, waardoor we afscheid hebben genomen van radiatoren en een CV-ketel.

Maar daar blijft het niet bij! Wij zetten ons in voor duurzaam autorijden en hebben een gloednieuwe volledig elektrische bedrijfswagen aangeschaft. Deze emissievrije wagen staat klaar voor elke klus voor onze gewaardeerde regionale klanten. En alsof dat nog niet groen genoeg is, wordt onze bedrijfswagen natuurlijk opgeladen met groene energie op ons eigen terrein.

MVO verweven in de bedrijfsvoering

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de filosofie van Barink Schilderwerken. Dit blijkt wel uit hoe deze vakspecialisten omgaan met mensen, het leefmilieu en de bedrijfsvoering (volgens de bekende 3 p’s: People, Planet en Profit).

– Respectvol omgaan met mensen; zowel met de klanten als met medewerkers en maatschappij
– Voorkomen van afval en verantwoord omgaan met het milieu
– Ondersteunen in woord en daad van maatschappelijke projecten

Pin It on Pinterest