KLEUR VAN HET JAAR 2016 Okergoud, een warm okergeel

De kleur okergoud is door AkzoNobel aangewezen als de wereldwijde kleur van 2016. Dit onthult het trendboek ColourFutures, het resultaat van een jaarlijks onderzoek naar kleurtrends.

Een warme en opvallende kleur geel die met veel andere kleuren te combineren is. In 2015 zagen we al koperoranje voorbij komen en in 2016 wordt het okergoud.

We zien ook veel pasteltinten en ijstinten terugkomen in de voorspellingen van de trends van 2016. Een pasteltint zoals bijvoorbeeld mint is één van de onderliggende kleuren van de nieuwste interieurs.

De nieuwste kleur okergoud is te combineren met verschillende kleuren zoals blauw en turquoise, zwart en warme aardetinten. Bekijk de bijgaande voorbeelden voor meer inspiratie en ideeën voor jouw eigen interieur.

Zoals je ziet kun je okergoud combineren met warme aardetinten maar ook met frisse zachte pasteltinten. Een perfecte kleur om eindeloos mee te combineren. De warme gloed maakt het interieur in de winter sfeervoller maar ook in de zomer is deze kleur erg mooi. Het creëert dan een zonnig en vrolijke sfeer in huis.

Combineer deze warme kleur bijvoorbeeld eens met gouden elementen, zwarte accessoires of elementen gemaakt van hout. Wordt het geheel allemaal iets te kleurrijk voor je, dan kun je met wit een mooie rustgevende basis toevoegen.

Op welke manier zie je okergoud bij jou thuis terugkomen? Als accent of in het grote gebaar? Wij kunnen je hierbij adviseren en door ons laten uitvoeren.

BIJ ONS IS UW SCHILDERWERK IN VAKHANDEN!

Terug naar overzicht