Schilderwerk

Binnenschilder

Bij Barink Schilderwerken BV kunt u rekenen op professioneel binnenschilderwerk. Onze ervaren binnenschilders zorgen voor een prachtige afwerking van muren, plafonds, etcetera binnen uw woning of bedrijfspand. Of het nu gaat om deuren, kozijnen, radiatoren, kastdeurtjes, keukens, bureaus of andere kleine meubels, wij leveren prachtig egaal spuit- en schilderwerk.

Onze binnenschilders zijn het hele jaar door beschikbaar. Onder de naam ‘Winterschilder’ bewaren we het binnenwerk graag voor de natste en koudste periode van het jaar. Maar ook in de zomer voeren we graag uw inpandige opdrachten uit. We nemen u hieronder graag mee in de aanpak voor een perfect resultaat.

 

Voorbereiding

We beginnen met een grondige reiniging van de oppervlakken die geschilderd moeten worden. Hierbij verwijderen we vuil, stof, vet en andere verontreinigingen om een optimale hechting van de verf te garanderen. Vervolgens zorgen we voor een glad oppervlak door het schuren van de ondergrond. Om de niet te schilderen delen te beschermen, plakken we randen, hoeken, ramen en andere delen zorgvuldig af.

 

Reparaties en voorbereiding van oppervlakken

Eventuele gaten, scheuren en oneffenheden in de wanden, plafonds, deuren of kozijnen worden vakkundig opgevuld met plamuur, zodat we een strak en egaal resultaat kunnen bereiken. We zorgen ervoor dat oppervlakken vrij zijn van vet- en olievlekken door een grondige ontvetting. Dit bevordert de hechting van de verf.

 

Primers

Op de voorbereide oppervlakken brengen we een grondverf aan. Deze primer verbetert de hechting van de uiteindelijke verflaag en egaliseert de kleur van de ondergrond.

 

Schilderen

In samenspraak met u kiezen we de juiste verfsoort, zoals latexverf, acrylverf of olieverf, en de gewenste kleur voor de specifieke oppervlakken. We maken gebruik van geschikte kwasten en rollers om de verf gelijkmatig aan te brengen. Voor een duurzaam en mooi resultaat brengen we meerdere verflagen aan, met voldoende droogtijd tussen de lagen. Na de laatste verflaag geven we de ruimte voldoende droogtijd voordat deze weer in gebruik wordt genomen.

 

Afwerking

We hebben oog voor detail en zorgen voor een volledige afwerking door het schilderen van deur- en raamkozijnen, plinten, trapleuningen en andere details. Na voltooiing van het schilderwerk verwijderen we eventuele verfresten en zorgen we voor een opgeruimde werkruimte.

Bij Barink Schilderwerken BV staat vakmanschap, zorgvuldige voorbereiding en aandacht voor detail centraal. We streven naar een professioneel en duurzaam resultaat bij al onze binnenschilderprojecten.

 

Buitenschilder

Ook het buitenschilderwerk valt of staat met de juiste productkeuze, goed gereedschap en het vakmanschap van de juiste mensen. Bij Barink Schilderwerken BV kunt u rekenen op hoogwaardig buitenschilderwerk. Als erkend leerbedrijf hebben wij vrijwel al onze schilders zelf opgeleid, wat resulteert in vakbekwame professionals die streven naar kwaliteit en proactief onderhoud.

Buitenschilderwerk vereist zorgvuldige voorbereiding en uitvoering om de duurzaamheid en uitstraling van uw woning of pand te waarborgen. Bij Barink Schilderwerken houden we rekening met de volgende aspecten:

 

Voorbereiding‍

  • Reiniging: We beginnen met een grondige reiniging van de oppervlakken om vuil, algen, mossen en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit legt de basis voor een goede hechting van de verf.
  • Schuren: We zorgen ervoor dat de oppervlakken glad en egaal zijn door het zorgvuldig schuren van het houtwerk, de gevels en andere te schilderen delen.
  • Reparaties: Indien nodig voeren we houtrotreparaties uit, waarbij beschadigd hout wordt vervangen of hersteld om de structurele integriteit te behouden.

 

Primers en verfselectie

  • Grondverf: We brengen een hoogwaardige grondverf aan om het houtwerk te beschermen tegen vocht en een goede hechting van de verflaag te bevorderen.
  • Verfselectie: In overleg met u kiezen we de juiste verfsoort en kleur die geschikt zijn voor de specifieke buitentoepassingen.

 

Schilderen

  • We maken gebruik van kwalitatieve kwasten en rollers om de verf gelijkmatig aan te brengen op het houtwerk, de gevels en andere oppervlakken.
  • Meerdere verflagen: We brengen meerdere verflagen aan om een optimale dekking en duurzaamheid te garanderen, waardoor uw woning of pand beschermd blijft tegen weersinvloeden.

 

Afwerking‍

We besteden aandacht aan de details, zoals het schilderen van daklijsten, kozijnen en andere architectonische elementen, om een volledige afwerking te realiseren. Na voltooiing van het schilderwerk zorgen we voor een grondige reiniging van de werkplek en verwijderen we eventuele verfresten.

Bij Barink Schilderwerken BV geloven we in preventief onderhoud. We adviseren u om niet te lang te wachten voordat u een buitenschilder inschakelt, om onnodige kosten voor reparatie of vervanging te voorkomen. Onze vakbekwame schilders zijn erop gericht om de kwaliteit van uw buitenschilderwerk te waarborgen, zodat uw woning of pand er niet alleen mooi uitziet, maar ook optimaal beschermd blijft tegen de elementen.‍

 

Water gedragen verf

In Nederland is het sinds 2000 verplicht om binnen zgn. oplosmiddelarme watergedragen verfproducten te gebruiken. Gelukkig is de kwaliteit van deze verf de laatste jaren enorm verbeterd. Dit maakt dat de mensen van Barink Schilderwerken ook met deze verf fantastische resultaten bereiken.

 

Goede verfproducten

De schilders van Barink Schilderwerken gebruiken alleen kwalitatief hoogwaardige verf van merken als Sikkens, Trimetal, Drost, Sigma, Wijzonol. Veelzeggende merknamen die maken dat uw gevel en kozijnen goed beschermd zijn tegen de regen, strenge vorst en de hete zon. Goed en tijdig onderhoud van uw schilderwerk betaalt zichzelf terug.‍

 

Meer weten?

Mail, bel 074 278 34 36 of vul ons contactformulier in voor antwoord op uw vragen. We komen graag vrijblijvend langs om een offerte te maken voor uw schilderopdracht en/of onderhoud.

Pin It on Pinterest