Onderhoudsplan

Onderhoudsplan

Bij Barink Schilderwerken streven we naar duurzaamheid en langdurige bescherming van uw schilderwerk. Naast het bieden van hoogwaardige schilderdiensten, helpen we u graag met advies en onderhoudstips om uw schilderwerk in topconditie te houden.

Tips voor onderhoud aan schilderwerk

Jaarlijkse Reiniging

Maak het schilderwerk jaarlijks schoon met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Tijdens het reinigen kunt u controleren of alle delen nog goed in de verf zitten en eventueel bijwerken waar nodig. Weet u niet zeker welk middel u het beste kunt gebruiken? Wij helpen u graag met uw keuze!

Kleine Onderhoudsbeurt

Voer elke drie jaar een kleine schilderonderhoudsbeurt uit, waarbij de liggende delen die veel te maken hebben met regen en zon opnieuw geschilderd worden. Dit helpt om de bescherming tegen weersinvloeden te behouden. Dit kleine onderhoud wordt uiteraard in ons onderhoudsplan opgenomen.

Controle van Kitranden

Controleer regelmatig de kitranden van uw glas en vervang ze indien nodig. Dit voorkomt dat vocht het hout aantast en draagt bij aan een langere levensduur van het schilderwerk.

Binnenzijde van Kozijnen

Zorg ervoor dat de binnenzijde van uw kozijnen goed geschilderd is, vooral bij enkel glas. Dit voorkomt dat vocht van binnenuit in het hout doordringt en de verflaag aan de buitenzijde aantast.

Neuslatten voor Isolatieglas

Plaats neuslatten bij vast isolatieglas. Dit type glaslat bedekt de gehele onderdorpel en biedt extra bescherming tegen weersinvloeden.

We begrijpen dat elk gebouw en elke situatie uniek is. Het onderhoudsschema en de frequentie kunnen variëren op basis van verschillende factoren:

  • Delen op de noord- en oostzijde van uw woning of bedrijfspand zijn over het algemeen minder blootgesteld aan weersinvloeden dan delen op de zuid- en westzijde. Pas het onderhoud hierop aan.
  • Gebieden die veel zon, regen en wind krijgen, hebben sneller onderhoud nodig. Wij houden deze delen extra in de gaten bij het onderhoudsschema.
  • Donkere kleuren kunnen meer warmte absorberen dan lichte kleuren, wat impact kan hebben op het schilderwerk. Zorg voor speciale aandacht voor donkere onderdelen tijdens het onderhoud.

Laat u dit alles liever over aan een professional? Bij Barink Schilderwerken staan we klaar om u te helpen met onderhoud en advies om uw schilderwerk in topconditie te houden, zodat het langdurig beschermd blijft en er altijd fris en verzorgd uitziet. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

Veel gestelde vragen

Wat kost een onderhoudscontract voor mijn woning?

Als u zich dit afvraagt, neem dan contact op met Barink Schilderwerken. Daarmee kiest u voor 10 jaar zorgeloos en kwalitatief uitstekend onderhoud van uw woning. Voor een vast, laag bedrag per maand of per jaar zorgen de vakkundige schilders dat uw huis in topconditie blijft. U hoeft daar zelf nooit achteraan want Barink Schilderwerken komt tijdig en vanzelf bij u langs. Dit gebeurt volgens een onderhoudsplan dat we met u overeen komen.

Hoe werkt een onderhoudsplan van Barink Schilderwerken?

Na een goed gesprek over uw wensen en het budget, inspecteert de schilder uw woning. U ontvangt een rapport met de huidige staat van onderhoud en eventuele houtrot of schade. De schilder geeft deskundig advies over kleurkeuze en materiaalgebruik. In goed overleg met u, bepaalt hij wat, wanneer gaat gebeuren aan het buitenschilderwerk.

Wat legt u vast in het onderhoudscontract?

Om verwarring te voorkomen, legt Barink Schilderwerken uw wensen rond onderhoud van de woning vast. Daarvoor ontvangt u een heldere overeenkomst met een onderhoudsplan. Op basis daarvan wordt een maandbedrag of jaarbedrag berekend.

Voorbeeld onderhoudscontract van de schilder

2024 Totale renovatie en/of schilderbeurt van uw woning

2026 Controlebeurt op gebreken en bijwerken waar nodig

2028 Onderhoudsbeurt: controle onderdorpels en liggende kanten van kozijnen.  Waar nodig, schilderen van het houtwerk aan de weerkant van het huis

2030 Totale schilderbeurt van uw woning

2032 Controlebeurt op gebreken en waar nodig bijwerken

2034 Evaluatie en bespreking verlenging contract

Meer weten?

Mail, bel 074 278 34 36 of vul ons contactformulier in voor antwoord op uw vragen. We komen graag vrijblijvend langs om een offerte te maken voor uw schilderopdracht en/of onderhoudsplan

Pin It on Pinterest