De trendkleuren van het jaar 2022

Sikkens kleur van het jaar 2022 Bright Skies

Trendy kleur voor commerciële, openbare of woonruimtes

Elk jaar vertalen Sikkens-kleurexperts wereldwijd opkomende trends naar een nieuwe Kleur van het jaar en bijbehorende paletten. De tint voor 2022 is Bright Skies™: een luchtige en frisse tint die elke ruimte opent en nieuw leven inblaast. Ontdek hoe je volgende project eruitziet met deze kleuren.

Geef je woonruimtes een nieuwe look

Voeg frisheid toe aan een woongedeelte met de Greenhouse-kleuren

Open deur naar blauwe eetruimte

Door de steeds hogere eisen van mensen ten opzichte van hun huis hebben ze ruimtes nodig die fris aanvoelen en in verbinding staan met de natuur.

Kleuren die de natuur weerspiegelen werken verbindend en blazen woonomgevingen nieuw leven in.

Creëer een open, effen achtergrond met de Salon-kleuren

Slaapkamer met blauwe muur en schuin plafond


Lichte en luchtige tinten in een huis creëren een gevoel van openheid en eenheid. Er ontstaat een 'leeg canvas' dat ruimte biedt voor diverse decoratieschema's en de perfecte neutrale achtergrond vormt voor de moderne levensstijl.

Voeg persoonlijkheid toe met kleur aan gebouwen

Veelkleurig schoolgebouw

Het veelkleurige en levendige Workshop-palet is perfect om een gebouw een persoonlijke noot te geven. De positieve knalkleuren stralen energie en optimisme uit en zijn bovendien perfect voor het scheiden van multifunctionele ruimtes in afzonderlijke delen.

Kleuren om kantoorruimtes een boost te geven

Door de toename van het hybride werken willen mensen graag dat thuis- en werkruimtes aanpasbaar zijn en een frisse en warme uitstraling hebben. Ontdek hoe de Workshop- en Greenhouse-kleuren hieraan bijdragen.

Meer energie met kleur

Kantoorruimte met boog en dubbele hoogte met oranje en geel middengedeelte

De heldere, contrasterende tinten van het Workshop-palet voegen een energieke noot toe aan een kantooromgeving en helpen verschillende delen van een multifunctionele werkomgeving af te bakenen. De levendige en vrolijke kleuren vormen ook een visueel tegenwicht tegen steriele kantooruitrustingen.

Kleuren om zorgruimtes te verbeteren

In gebouwen waar gezondheid en welzijn centraal staan, hebben mensen rustgevende, verkwikkende ruimtes nodig om te herstellen. Ontdek hoe de subtiele en rustgevende Studio-kleuren zachtheid en comfort kunnen brengen in elk deel van een zorgruimte.

Creëer een rustgevende entree

Twee artsen lopen naar de deur in het brede atrium

De eerste indruk telt en in een zorgomgeving wil je een rustig gevoel creëren om patiënten en bezoekers helpen ontspannen. Hier zijn subtiele Studio-kleuren gecombineerd voor een visueel interessant interieur dat rustgevend en prettig aanvoelt.

Vind de perfecte balans

Ziekenhuiskamer met blauwe en roze muren

Subtiele en rustgevende Studio-kleuren samen met Bright Skies kunnen zachtheid en balans in een ruimte brengen en mensen helpen herstellen. Hier voegt de combinatie van kleuren warmte toe aan een patiëntenkamer die anders koud en klinisch zou aanvoelen.

Kleuren om horecaruimtes een boost te geven

Of het nu gaat om een hotel, restaurant of bibliotheek, horeca kan mensen de gelegenheid bieden om op te laden en de dingen vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Ontdek hoe CF22-kleuren rustgevende, inspirerende ruimtes creëren die uitnodigend en inclusief aanvoelen.

Maak een uitnodigende entree

Ontvangstruimte met wit bureau en bruine muren en blauw plafond

Een restaurant of hotelfoyer moet een inclusieve en uitnodigende ruimte zijn. Het Salon-palet, met zijn reeks warme neutrale tinten van diepbruin tot luchtig wit, is ideaal voor het creëren van een uitnodigende sfeer. Hier worden aardetinten in balans gebracht met het frisse gevoel van Bright Skies voor een slim, comfortabel interieur.

Bekijk meer

De trendkleuren van het jaar 2022

ISDE-subsidie voor isolatieglas flink verhoogd per 2022

Terug naar overzicht